Термал,Турция

>> вторник, 17 март 2009 г.

12 км (8 мили) югозападно от Ялова.Насочете се на запад от Ялова,следвайки знаците за Чънарджък.Термал е обозначен на около 3 км (2 мили) извън Ялова.

Термал е усамотен курорт с два хотела ,екзотични градини и три обществени минерални бани.Обществените бани имат отделни шкафчета,където можете да оставите дрехите си,докато се къпете.И двата хотела имат бани само за своите гости,така че ако останете да пренущувате там,можете да се възползвате от тях.

Големите Султански бани имат бароков декор и гореща минерална вода.Можете да наемете собствена кабина или да се потопите с удоволствие в дълбоката сива мраморна вана.

$ 3,50 на човек,$ 5 за 2 души.

По-малко впечатляващи са бани "Валиде" (Валиде се е наричала майката на царуващия султан) също са с индивидуални кабини и вани и подходящ декор.

$ 2 на човек за 90 мин.

Kursunli (Куршунлу) (Банята с оловен покрив) има голям открит минерален плувен басейн,закрит плувен басейн и сауна.

$ 2,50 за открития плувен басейн,$ 2 за закрития плувен басейн и сауната ,$ 2,50 на човек за частна кабина,$3,50 за двама души.

Ататюрк е обичал Термал толкова много,че е имал къща там.От пътеката край плувния басей Куршунлу можете да видите вилата на Ататюрк и бялата захаросана къща в отличен вид,използвана от неговите гости.Когато свършите с къпането,направете бърза обиколка в музея,посветен на Ататюрк;от едната страна той има възхитителна чайна градина.

$1.Докато е светло.


Вижте по-голяма карта

Публикуване на коментар

StatCounter

T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI

T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI
T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI

1.

Гледайте филма "Бетонни градини",Генка Шикерова за Слънчев бряг !

Created by Portal Turkey

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP