Турция очаква 30 млн. туристи през 2010 г. !

>> четвъртък, 7 януари 2010 г.

Турция очаква 30 млн. туристи през 2010 г., каза министърът на туризма Ертугрул Гюнай !

07 януари 2010

Анкара. Министърът на културата и туризма Ертугрул Гюнай прогнозира, че 30 млн. туристи може да посетят тази година Турция, ако в света се запази положителната тенденция и икономическото подобряване продължи, съобщава Анадолската агенция. Смятам, че може да посрещнем най-малко 28-29 млн. туристи, каза министърът в интервю за агенцията. По думите му Турция е единствената страна, която е регистрирала увеличен интерес като туристическа дестинация въпреки икономическата криза.
Целта на Турция, каза Гюнай, е от тази година да се увеличи доходът от туризъм на човек от населението. Министърът посочи, че министерството се стреми да съчетае туризма с културата с оглед на богатото археологическо наследство и музеи в страната. Нови сфери са зимните спортове и голфът, за които ще се полагат усилия да се привличат туристи с високи доходи. Турция разполага с термални води, но условията за наставяне в тази област са ограничени, посочи министърът. Страната иска да разшири и да развие също конгресният туризъм, каза Гюнай, като отбеляза, че сега само Истанбул може да се възползва от този вид туризъм.
През първите 11 месеца на 2009 г. Турция е била посетена от около 26 млн. туристи, предимно германци, руснаци и британци, като средиземноморската част на страната е била предпочитаната дестинация.

аф / Бг Таймс

Публикуване на коментар

StatCounter

T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI

T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI
T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI

1.

Гледайте филма "Бетонни градини",Генка Шикерова за Слънчев бряг !

Created by Portal Turkey

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP