На море в Турция 2011 г. - Кушадасъ

>> сряда, 8 юни 2011 г.

Кушадасъ - 20 км (12 мили) югозападно от Селчук по Път 515.

Един от най - популярните курортни градове в южноегейския регион,Кушадасъ е идеална база,от която да изследвате областта.Той е малко рибарско село до края на 70 - те години,а днес е кипящ,свръхактивен град,изпълнен с магазини за сувенири и постоянно население от около 60 000 души,което нараства няколко пъти през лятото заради туристическия наплив (особено на британци и турци).Хотелите и ресторантите тук са по - многобройни,отколкото където и да е по крайбрежието и има дори нощен живот.Кушадасъ е отправна точка за 2 1/2 - часовата екскурзия скораб до гръцкия остров Самос.Билетите,които трябва да се купят един ден предварително,могат да се намерят въс всяка пътническа агенция в града (Маршрути с екскурзовод в Егейското крайбрежие от "А" до "Я",по-долу);цената е около 35 долара във всяка посока,а началото е в 8 и 17 ч. всеки ден.

Естакадата до Кадънлар Денизи,на юг от пристанището,свързва Кушадасъ с един стар генуезки замък на Гюверджин Адасъ (Гълъбовия остров).Днес е място на популярна дискотека и няколко чайни с градини и морски изгледи.През XVI в. крепостта е дом на трима турски братя.Тези пирати - Барбароса,Орук и Хайредин (Хайреттин) ограбват крайбрежието на Испания и Италия и продават пътниците и екипажите на пленените кораби в робство в Алжир и Константинопол.Вместо да ги унищожи,Сюлейман Великолепни наема Хайредин като свой адмирал и го оставя да се справи с неприятелите на империята в Средиземноморието.

Старият кервансара на Кушадасъ (Ataturk Cad. 1) ,сега Клуб "Кервансарай" (Ресторанти и хотели,по-долу),е зареден с автентична османска атмосфера.

Ако търсите плажове,насочете се на север от Кушадасъ за Памуджак или пътувайте 33 км (20 мили) на юг до прекрасния горист Samsundag Milli Parki ( Самсундаа Милли паркъ) (Национален парк Самсундаа),който има добри пешеходни пътеки и няколко спокойни ивици пясъчен плаж.За да отидете там,тръгнете по крайбрежния път,маркиран като Гюзелчанлъ или Девутлар,от около 10 км (6 мили) на юг от Кушадасъ.Отворен е от април до декември вкл. / паркът - 2 долара,от април до декември вкл.

Ресторанти и хотели

Sultan Han (Султан Хан).Този известен ресторант е в сърцето на града,точно до Барбарос Хайреттин Джадеси,главната търговска улица,в една стара къща,построен около двор с величествено,гигантско палмово дърво.Можете да се храните в открития двор или горе в малките стаи,отрупани с килими,върху възглавници край ниски месингови маси.Много от морската храна е печена.Местния специалитет е риба,изпечена в сол.Bahar Sok.8 / Phone 256 - 614 - 6380.Необходима е резервация.Не се приемат кредитни карти.

Ada Resstaurant (Ада Ресторант).В този просторен ресторант на Гълъбовия остров,изберете от местната риба,предястия и кебапи - всичките изложени на входа,заедно с цените.Храната е добра,но повечето хора идват тук заради разположението,а не заради кухнята.Guverci Adasi / Phone 256 - 614 - 1725.

Ali Baba Restaurant ( Али Баба Ресторант).Апетитно и живописно излагане на дневния улов ви посреща при входа на този рибен ресторант.Декорът е обикновен,изгледът през залива ,а храната е приказна.За ордьовър опитайте студената слата от черен грах,маринованата салата от октопод или пържени калмари.Продължете с месно блюдо на скара или каквато и да е риба,подходяща за сезона.Резервирайте предварително,тьй като това място се препълва до 20 ч.Belediye Turistik Carsisi / Phone 256 - 614 - 1551.Необходима е резервация.Уеб сайт ТУК.

Alize (Ализе).На петминутна разходка от крайбрежната линия,това елитно бистро предлага специалитети от месни,рибни и тестени блюда.То е любимо убежище за местните,особено за младежта,за която е едновременно кафене и бар.Вечер се изпълнява акустична музика.Karagoz Sok.7,Saglik Cad.,Phone 256 - 612 - 0360.

Tarihi Cinar Et (Тарихи Чънар Ет).Това полулярно заведение за хранене в покрайнините на града носи името на 800 - годишно ориенталско чинарово дърво ("чънар" на турски),чиито клони засенчват масите му.Специалитети на заведението са агне и пиле,печени на шиш.Има също широк набор от мезета и превъзходен сладолед.Davutlar Yolu,Saraydamli,Phone 256 - 681 - 1177.Уеб сайт - ТУК.

Oz Urfa (Ьоз Урфа).Това турско заведение за бързо хранене акцентира върху кебапите."Урфа кебап" - пикантни агнешки парчета на скара върху плосък хляб - е специалитетът на къщата,а рибните кебапи също са вкусни.Разположението точно до Барбарос Хайреттин Джадеси е подходящо заради пазара.Cephame Sok.7,Phone 256 - 612 - 6070.Не се приемат кредитни карти.

http://www.ozurfakebabs.com

Клуб Кервансарай.Обновена 300 - годишна странноприемница,която някога е била пътна станция за камилските кервани,този хотел в центъра на града има масивни врати на главния вход и е украсен в османски стил.Централният двор - където някога били пазени камилите - е павиран с мрамор и залесен с палмови дървета.Стаите са украсени с килими и с произведения на турското народно изкуство.В турския ресторант има забавления на живо:певци,танцьори на кючек и поп изпълнители.Ataturk Bul.2,09 400,Phone 256 - 614 - 4115,Fax 256 - 614 - 2423.Стаи с баня - 26.Ресторант,бар,нощен клуб.

http://www.kusadasihotelcaravanserail.com

Късмет.Заобиколен от красиво подържани градини,"Късмет" е разположен върху нос над яхтеното пристанище от една страна и над Егейско море от друга и прилича почти на частна средиземноморска вила.Всяка стая има собствен балкон,повечето с морски изглед.Популярността на "Късмет" прави резервациите задължителни.Akiar Mev.,Turkmen Mah.,09 400,Phone 256 - 618 - 1290,Fax 256 - 618 -1295.Stai s banq - 107.Ресторант,тенис - корт,плаж.Затворено ноември - март.

http://www.kismet.com.tr

Aatinc otel (Аатънч отел).
"Аатънч" е средна класа хотел,с добро местоположение:точно на 5 - 10 - минутна разходка от градския център,но не толкова близо,че да бъдете смущавани от шума.Други плюсове са гледките на Егейско море от предните стаи и плувен басейн на върха на покрива,който наблюдава града отгоре целия град.Стаите за гости имат балкони.но не са много стилни.Ataturk Bul.42,09 400,Phone 256 - 614 - 7608,Fax 256 - 614 - 4967.Стаи с баня - 75.Ресторанти - 2.Барове - 2,плувен басейн.

http://www.hotelatinc.com

Efe otel (Ефе отел).Този сравнително евтин хотел е на крайбрежната линия,малко зад пътеката за Гълъбовия остроф.Четириетажната варосана къща с тъмна дървена мебелировка е малка,но има приятен персонал.Стаите са интересни - застлани са с килими,стените са голи,а леглата - ниски,с дървени рамки.Много от тях имат балкои и изгледи към Гълъбовия остров.Guvercin Ada Cad.37,09 400,Phone 256 - 614 - 3661,Fax 256 - 614 - 3662.Стаи с баня - 84.Ресторанти - 2,бар.

http://www.hotelefe.com

Bahar Pansiyon (Бахар Пансийон).Този уютен хотел е само на една пряка от Барбарос Хайреттин Джадеси.Предните стаи имат балкони и всичките са приятни,удобни и просто мебелирани.Cephane Sok.12,09 400,Phone 256 - 614 - 1191,Fax 256 - 614 - 9359.Стаи с баня - 16.Ресторант,бар.Не се приемат кредитни карти.

http://www.baharpansiyon.com

Liman otel (Лиман хотел).Плътно до пристанището,тясно здание с черни,чугунени балкони,"Лиман" има малки,но чисти стаи с удобна мебелировка.Трябва да искате стая в предната част на сградата,гледаща към морето.Персоналът е внимателен и честен.Buyral Sok.4,Kibriz Cad.,09 400,Phone 256 - 612 - 3149.Стаи с баня - 16.Кафене на закрито,кафене на открито,климатична инсталация.Не се приемат кредитни карти.

http://www.limanhotel.com

Нощен живот

Kapi bar (Капъ бар) (Cephane Sok.20,Phone 256 - 614 - 7070),в пазарния район,е клуб с етаж за танци.

Клубът "Кервансарай" (Ataturk Bul.2,Phone 256 - 614 - 4115) предлага храна,танци и шоу през повечето нощи.

По-младите хора се насочват към огромния "Екстази Бар" (Zakaria Sok.22,Phone 256 - 613 - 1391),който пуска най - новите хитови парчета и има официален капацитет за 1 000 души на двата си етажа.

По Барлар Сокак,ивицата на баровете на Кушадасъ,просторната и популярна "Кралица Виктория" (Queen Victoria,Phone - няма) през лятото предлага музика на живо.

Има няколко пъба в ирладски и британски стил по - нататък по Барлар Сокак.

За весела нощ с танци младите турци и енергичните туристи отиват през естакадата до Острова на гълъбите към "Дискотеката" (Disco) - няма друго име на знака,но може да чуете музиката почти навсякъде.

България Таймс - BgTimes.Net / Abdurrahman Travel / PRO TURKEY

Още:

Първата ми почивка за това лято 2011 г. е "Omer Holiday Resort",а вашата ?

2 коментара:

море в турция 27 февруари 2013 г., 16:00 ч.  

Честно казано точно от подоен тип статия и информация имах нужда за този хотел най-вече...." "Аатънч" е средна класа хотел,с добро местоположение:точно на 5 - 10 - минутна разходка от градския център,но не толкова близо,че да бъдете смущавани от шума.Други плюсове са гледките на Егейско море от предните стаи и плувен басейн на върха на покрива,който наблюдава града отгоре целия град.Стаите за гости имат балкони.но не са много стилни....." и още както вие пишете в своята статия, веднага ще препиша и ще споделя по късно това със семейството ми и май това лято ще бъдем там.

Ранни записвания 20 декември 2013 г., 15:12 ч.  

Добре, че има агенции и фирми,които да ни предложат някакви оферти.Понеже признавам колкото и да ми се ходи до там сама малко трудно е се съглася.Не знам езика и кое къде се намира,и определено в такъв случай е по - добре да си с повече хора. Това, че е обновена 300 годишна странноприемница,която някога е била пътна станция за камилските кервани,този хотел в центъра на града има масивни врати на главния вход и е украсен в османски стил е доста интересно.Централният двор - където някога били пазени камилите - е павиран с мрамор и залесен с палмови дървета.Стаите са украсени с килими и с произведения на турското народно изкуство.И какво ли още не и всичко това ще имаме възможност да видим, страхотно е.

Публикуване на коментар

StatCounter

T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI

T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI
T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI

1.

Гледайте филма "Бетонни градини",Генка Шикерова за Слънчев бряг !

Created by Portal Turkey

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP