ТУРЦИЯ ЩЕ СТАНЕ ЕДНА ОТ ПЕТТЕ СТРАНИ В СВЕТА С НАЙ-РАЗВИТ ТУРИЗЪМ

>> петък, 27 май 2011 г.

ТУРЦИЯ ЩЕ СТАНЕ ЕДНА ОТ ПЕТТЕ СТРАНИ В СВЕТА С НАЙ-РАЗВИТ ТУРИЗЪМ...

Министърът на Културата и Туризма на Турция Ертугрул Гюнай заяви, че целта за 2023та година е да се наредят сред петте страни в света с най-развит сектор на туризма....

Изпратена 27.05.2011 08:10:16 UTC

Обновена 27.05.2011 08:10:16 UTC

Министърът на Културата и Туризма на Турция Ертугрул Гюнай заяви, че целта за 2023та година е да се наредят сред петте страни в света с най-развит сектор на туризма.

В словото, което произнесе на заседанието организирано в град Измир от Дружеството на Турските Туристически Агенции министър Гюнай акцентува на бързия прогрес на Турция в сферата на туризма.

Той припомни, че през 2000ната година Турция е била на 20та позиция по приходи от туризма, през 2003та година се е покачила на 17то място, а през 2009та година, въпреки глобалната финансова криза се е покачила на седмо място и е станала една от малкото страни, чиито туристически сектори са преодолели без сериозни проблеми тази криза.

Министър Гюнай каза, че в момента Турция запазва седмата позиция. Той подчерта, че по критериите приходи и развитие на сектора на туризма, Турция е на десето място в света и целта им е, през 2023та година, когато ще бъде отбелязан 100 годишният юбилей на Република Турция, тя да заеме място сред петте страни в света с най-развит туристически сектор.

ТРТ / With Me : Abdurrahman

Публикуване на коментар

StatCounter

T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI

T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI
T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI

1.

Гледайте филма "Бетонни градини",Генка Шикерова за Слънчев бряг !

Created by Portal Turkey

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP