Салса и танго сред каменните статуи на боговете на Немрут !

>> сряда, 12 май 2010 г.

Салса и танго сред каменните статуи на боговете на Немрут !


Автор: Нахиде Дениз – Истанбул

© Снимка: http://web.inonu.edu.tr

Немрут

Всяка година по повод седмицата на инвалидите в Турция се организира поход до връх Немрут специално за хора с увреждания, едно послание от тяхна страна за равни права и равни възможности. В тазгодишния поход за пръв път бе включен концерт от изпълнения на латиноамерикански танци на върха.

Немрут е високопланински връх в Турция, който е включен в списъка на ЮНЕСКО за световното културно и историческо наследство. Монументалните каменни статуи на богове придават неповторима очарователност на върха, който се посещава от туристи от цял свят.

Шампионите на Турция по салса Юнус Емре Търаш и Айча Билмез представиха своето изкуство, а след тях танцовата двойка Ерджан Саяр и Севда Чакар изпълниха танга.

Интересна и впечатляваща бе гледката на буйните и страстни латиноамерикански ритми под вкаменените погледи на древните статуи, облени в светлината на залязващото слънце.

В концерта участваха хора вреждания от всички краища на Турция, както и гости от България, поканени специално за тази инициатива. Войници помагаха на хората с увреждания при изкачването към върха.

В Турция има около 8,5 милиона хора с увреждания.бнр

Turk Havadis (Турски новини)

Публикуване на коментар

StatCounter

T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI

T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI
T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI

1.

Гледайте филма "Бетонни градини",Генка Шикерова за Слънчев бряг !

Created by Portal Turkey

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP